Strawbs
The Classic Rock Society overrakte nylig bandets leder Dave Cousins en Lifetime Achievement Award for 30 års tjeneste innenfor Rock. Den som utdelte prisen var en av verdens mest kjente musikere, Rick Wakeman, som spilte i Strawbs før han fikk verdenssuksess med Yes. For ikke lenge siden solgte de ut Royal Albert Hall i London. Før Sandy Denny ble medlem av Fairport Convention ga hun ut et album med Strawbs.
På deres første studioalbum på 10 år medvirker Robert Kirby som for de fleste er kjent for sine arrangementer for Nick Drake. Bandet har turnert og vært hovedheadliner sammen med artister som Santana, The Eagles, Peter Framton, Blue Oyster Cult, Joe Walsh, King Crimson og Frank Zappa m.fl.
Dette er et av de virkelig store alternative bandene fra 70-tallets England. Igjen vil flowerpower og hippieromantikk bre seg over Karlsøya. Videoer på Youtube.

Zoro & Liberation Band
Zoro var på Karlsøya i fjor sammen med Raggabalder. I år kommer han med The Liberation Band. Han er opprinnelig fra Sør Afrika men er for tiden bosatt i Sverige og har gitt ut en plate produsert av Breakmechanix på Jujurecords, som er produsentene og plateselskapet til Timbuktu.
Zoro har vokst opp i et Sør Afrika preget av apartheid. Bydelen der han bodde ble av apartheid regimet kalt for «Native Yard 9». I 1995 ble han skutt av en politimann da han prøvde å stoppe politimannen fra å banke en kvinne. Dette førte til at han ble lam fra livet og ned. Gjennom ren viljestyrke klarte han å reise seg fra rullestolen etter et år. Han har fortsatt å kjempe mot urettferdighet gjennom sangene sine som ofte handler om urettferdigheten som fortsatt pågår i et hvitt eid kapitalistisk Sør Afrika. Video Youtube. Video Youtube.

Daevid Allens University of Errors
Dette er det siste prosjektet til en artist som har vært definerende for psykedelisk rock siden 60 tallet. Han var med på opprøret i Paris i 1968 der han delte ut teddybjørner til politiet under ellers voldelige konfrontasjoner. På denne tiden spilte han sammen med Robert Wyatt, Kevin Ayers og Mike Ratledge i Soft Machine. David Allen stiftet også Gong sammen med Gilli Smyth.
Det er med andre ord tid for en utenomjordisk psykedelisk konsertopplevelse. Videoer på Youtube.

Kohinoor
Koohinor er først og fremst kjent for sine intense konserter med en magisk utstråling og tilstedeværelse. Hun er født i Dhaka, Bangladesh, men er vokst opp i Norge. De siste året har hun fått mye oppmerksomhet for sitt engasjement mot rasisme. For dette ble hun kåret til Årets Nordmann av magasinet Ny Tid. Hjemmeside.

Edgar Broughton Band
Bandet ble stiftet som et Bluesband på 60 tallet i Warwick England. De hadde Blues Band som en del av navnet. Etterhvert forsvant Blues både fra bandnavnet og fra musikken. I 1968 flyttet de til London der de gjorde seg bemerket på den radikale politiske scenen. De startet karrièren sin med å spille gratiskonserter, ofte fra lasteplanet på lastebiler. Bandet er kjent for sitt politiske ståsted som er anarkistisk og anti establishment. I 1970 spilte de på yttersiden av Isle of Wight festivalen som en protest mot de høye billettprisene. Videoer på Youtube.