Looptroop Rockers, Honningbarna og Vaagsbygd Handy til Karlsøyfestivalen

Rock og Hip Hop på Karlsøyfestivalen.

Etter at vi slapp Halvdan Sivertsen har det gått rykter om at Karlsøyfestivalen har tatt mål av seg å bli en mimrefestival for gamle raddiser. Vi kan med dette avkrefte disse ryktene, og selv om gamle raddiser fortsatt har en stor plass på Karlsøyfestivalen, så skuer festivalen også framover og byr på hardslående rock og hip hop. Vi satser med dette på at Karlsøyfestivalen 2011 blir en fest for unge pøbler og gamle raddiser i skjønn forening, som samles for å feire alle positive motkrefter som kjemper for en ny og bedre verden.

- Bookingfrivillig Ole Pedersen

Det er med stor glede Karlsøyfestivalen kan presentere Nordens største, eldste og mest kompromissløse politiske rapgruppe, Norges nyeste hardcore stjerner, som har klart kunststykket å bli tatt inn i varmen til musikknorge med en knallhard anarkistisk profil, og den første norske gruppa som har levert et dubstepbasert rapalbum.

Karlsøyfestivalen 2011 presenterer Looptroop (SE), Honningbarna og Vågsbygd Handy.

LOOPTROOP ROCKERS(SE)

Looptroop var der da Hip Hop startet på alvor i Norden. De startet i 1991 og ga ut sine fire første utgivelser på kassett, samtidig som de var med i grafitticrewet Babylon Is Falling. Politiske og ekte hip hop fra dag en altså. Med albumet Modern Day City Symphony som de ga ut selv i 2000 begynte de å klatre opp fra undergrunnen. Siden den gang har det blitt 5 album og en masse sideprosjekter, mest kjent av disse er kanskje Promoe som har hatt en solokarriere som alene er en av de største nordiske karrierene innenfor Hip Hop.

Med det siste albumet befester de sin posisjon som de største innenfor nordisk hip hop. Platen har fått gode mottagelser over hele linja, og fram mot Karlsøyfestivalen gjør de hyppige spillejobber i Sverige, Europa og USA.

Med låter som On Repeat, som de skrev dagen etter at Sverigedemokratene stormet inn i den svenske riksdagen med 5 % av stemmene, holder de fast på den røde tråden i sitt låtunivers. Looptroop Rockers har aldri kastet bort tiden til lytterne med selvskryt, bling og meningsløsheter. De har alltid hatt en krass samfunnskritikk i tekstene sine med et særlig fokus på antirasisme, innvandring, stengte grenser og drømmen om et bedre samfunn. Sånn sett har de gjennom sin 20 år lange hip hop karriere forfektet de samme verdiene som ligger til grunn for Karlsøyfestivalen.

Video On Repeat http://www.youtube.com/watch?v=6-9srDRQ44s

HONNINGBARNA

Honningbarna er et 6-mannsorkester fra Kristiansand som har gjort det kunststykket det er å bli tatt inn i varmen i den norske musikkscena med en knallhard anarkistisk profil. De har mer eller mindre blitt festivalyndlinger av året og spiller over det ganske land på festivaler i sommer. Så også på Karlsøyfestivalen. Selvfølgelig! Det er vel her de hører aller mest hjemme, ihvertfall når det gjelder det politiske landskapet.

Dette er punk på den gode gamle måten med trøkk og tæl og politiske tekster. Vokalist Edvard Valberg synger på Søgnedialekt og er kjent for sin intense og kanskje ikke altfor vakre stemme, men sånn skal ekte punk låte! Tekstene handler om politikk, krig og frihet, og de har låter som `Nikkedemokrati` og `Fritt Palestina`. De tar et solid oppgjør med kapitalismen, samfunnets dobbeltmoral og alt annet vi på Karlsøyfestivalen er opptatt av. Dette er unge gutter som ikke finnes redd for hverken å revitalisere punken eller å snakke samfunnet midt i mot!

Som skapt for Karlsøya med andre ord.

www.honningbarna.no

VÅGSBYGD HANDY

Gutta bak Vågsbygd Handy har holdt det gående siden 90 tallet. Gruppens medlemmer kommer henholdsvis fra gruppene Fresh in the flesh og Ord Mot Ord. Allerede før de hadde blitt Vågsbygd Handy hadde de spilt konserter fra Haugesund til Munster i Tyskland.

De ga ut sitt første album Hverdagsninja i 2006. Dette albumet fikk en heller slapp mottakelse da, men er i dag å regne som en selvsagt del av den norske Hip Hop kanon. Etter det trakk de seg tilbake fra offentligheten av norsk Hip Hop, og fortsatte å jobbe for seg selv.

Det skal vi være glade for for nå er det nye tider og Vaagsbygd Handy har med sitt innovative andre album Undervannsmusikk fra 2010 begeistret både publikum og en samlet kritikerstand. Med det første norske grime albumet noensinne har Vaagsbygd Handy skapt noe helt nytt innen norsk hip-hop.

Karlsøyfestivalen har jo trykket den grimey siden av Hip Hop til sitt bryst gjennom Foreign Beggars og dubstepfantast Knark Kent. Hva er da vel mere naturlig enn at vi følger opp med gruppen som har sluppet det første helstøpte norske grimealbumet?

http://www.fvn.no/kultur/musikk/article818948.ece

http://vaagsbygdhandy.blogspot.com/

   
Tilbake til Karlsøyfestivalen