nrk-logo utskriftsvennlig versjon
Artikkelen er hentet fra http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_troms/2972414.html

Karlsøyfestivalen slår alle rekorder

Karlsøyfestivalen 2003 slår alle rekorder. Folk strømmer til øya for å høre musikk, diskutere politikk og treffe folk. Lørdag ettermiddag er over 600 billetter solgt. Fredag kveld var Stenar Albrigtsen høydepunktet. SE BILDENE: Folkelivet på Karlsøy-festivalen SE BILDENE: Artistene på scenen

Av Pål Hansen
Publisert 09.08.2003 14:39 - Oppdatert 09.08.2003 18:29
Den ble landskjent på begynnelsen av 70-tallet. Ute ved havets brenninger, som det heter i visa - På Karlsøy i Troms, og i over 30 år har Karlsøy vært et begrep.

For fjerde året arrangeres Karlsøyfestivalen, et av de få arrangementene som fortsatt kombinerer musikk og politikk. Folk på øya og ATTACK samarbeider, poltikk preger fesivalen. Men de alle fleste er nok kommet for musikken, lørdag formiddag var de solgt godt over 600 billetter.

Hele folket i arbeid

100 frivillige deltar, flere enn det bor folk på øya. Helge, fra Bergen, som bodde her for nesten 30 år siden er tilbake, han selger mat, bærer søppel - er en av de mange som synes denne festivalen kan tilby en nærhet som få andre kan.

Midnattstemning på Karlsøyfestivalen, Steinar Albrigtsen står på scenen.

-Karlsøy gir ro

Karlsøy gir deg en ro, når du kommer på land her, det var Steinar Albrigtsens hilsen til publikum da han entret scene klokka 23, fredag kveld. I to timer gav han folket blues, ny versjoner av egene låter og ett par nyskrevne viser. Publikum på Karlsøy appulderte, danset og koset seg - selv om været var overskyet. Steinar var kveldens høydepunkt og lovet - -Jeg kommer tilbake neste år. om jeg får lov.

Politikk og eventyrstund

I kirka, hvor Alfred Eriksen for hundre år holdt sine prekener, var det i dag politiske seminarer. Velferdstatens framtid ble diskutert, globalisering ble satt under lupen og lokalpoltikere deltok i debatten. Slett ikke alle kommer hit for å diskutere poltikk, men det politiske preger festivalen. Noen deltok på natursti, ungene hadde ventyrstund og de som ville kunne gå på trommekurs.

Festivalgeneral Svein Egil Haugen
Festivalen fortsetter i kveld med mer musikk og også søndag er det seminarer og rockegudstjeneste i kirka. Så langt har festivalen fgååt svært rolig for seg, folk koser seg - selv om det gode sommerværet forsvant, dagen før Karlsøyafestivalen startet. Festivalsjef Svein Egil Haugen sier dette blir suksess, det meste fungerer knirkefritt og publikum oppfører seg eksemplarisk.

Få fasiliteter

Karlsøya tilbyr få fasiliteter, ingen hotellstandar, men ei teltleir hvor du må finne deg en flekk hvor det ikke er myr og vått. I teltleira finner du alt, de tre jente som har med seg stoler og plasblomst og du finner han som bare har en presenning og sovepose.

Fredag var der Lillebror, Far out fishing, Nikkeby lufthavn, Dread man walking og Steinar Albrigtsen som stod på scenen. Lørdag kveld spiller The Northe, The Lites, Burning Rubber, Gatas Parlament, Just did Boris, Karlsøt Prestegaard og Tungtvann.


Tre proffe festivaldeltakere, med det meste på stell i teltet.Opphavsrett NRK © 2004