Varmer opp til Karlsøyfestivalen

Neste helg holder de åpningskonsert på Karløyfestivalen. Nå lager sekstenåringene Sjur Gabriel og Emil hard hud på fingrene.
Foto : Lars Åke Andersen

ALTERNATIVT BRUK AV INSTRUMENT: Sjur Gabriel (t.h) og Emil fra Karlsøya ville begge spille tromme i Storgata. Da fungerte gitaren som en god erstatning.

 
– Jeg kjenner at vi ikke har spilt lenge i dag. Jeg har fortsatt følelse i hendene, sier Emil fra Karlsøya.

Han viser fram håndflatene, nesten dekket av mørkegul, tykk hud. Det er tydelig at gutten har spilt en del på trommer, tross sin unge alder.

– Vi har spilt siden vi begynte å forstå musikk. Da var vi ganske små, sier de fargerike guttene, som har satt seg til å spille på en benk i Storgata.

Kjente artister

Sammen med fire andre kompiser utgjør de bandet One Family, som skal åpne Karløyfestivalen neste fredag. Emil og Sjur Gabriel gleder seg, og lover en unik musikkopplevelse.

– Vi spiller en slags psykedelisk reaggae-blues-metal-joik, flirer Emil.

I dagene mellom 8. og 13. august gjester et imponerende kobbel av musikere Karlsøyfestivalen. I år kan festivalen skilte med band som Tungtvann, Gatas Parlament, Ole Paus og selvfølgelig øyas eget superband, Karlsøy Prestegaard.

Alternative instrument

Rytmiske trommelyder danser ut fra instrumentene til sekstenåringene i Storgata. Ved nærmere ettersyn kan forbipasserende legge merke til noe pussig. Det er nemlig bare Emil som har en tromme, mens Sjur Gabriel gyver løs på baksiden av en gitar.

– Jeg hadde mer lyst å spille tromme. Så da var det jo bare å tenke litt kreativt, svarer han

Publisert: 06.08.2006 - 14:53 Oppdatert: 06.08.2006 - 14:58